בראי ההיסטוריה של הקרב מגע
קרב מגע – לחימה ישראלית הינה למעשה הדור השלישי של הקרב מגע.
הדור הראשון של הקרב מגע נוצר ונוסד על ידי מייסד הקרב מגע אימי ליכטנפלד ז”ל, ניצול שואה, שהחל בפיתוח הקרב מגע עוד בימי ההגנה והלפמ”ח (1942), ולאחר מכן המשיך בפיתוח והדרכה של הקרב מגע בצה”ל. שאיפתו של אימי היתה לפתח שיטה להגנה עצמית שתהיה פשוטה ויעילה לכל אדם, ושתיתן מענה כנגד כל התקפה אפשרית. עם זאת בקרב מגע הראשון ניכרת השפעה של אומניות לחימה זרות.
הדור השני של הקרב מגע פותח על ידי אלי אביקזר ז”ל (דאן 10), שהיה תלמידו הבכיר של אימי. בדור השני הוצאו תרגילים מאומניות לחימה זרות ותרגילים שאינם פרקטיים וכן פותחו תרגילים חדשים, שמטרתם להעניק מענה טוב יותר לאיומים השונים.
לחימה ישראלית הינה הדור השלישי ומובחנת מן הדור השני והראשון בשיטות האימון החדישות השמות דגש על מהירות תגובה ושיפור היכולת תחת לחץ תוך התבססות על מחקרים מדעיים, וכן בעיבוד מחודש לחומר הלימוד הכולל זניחת תרגילים שאינם פרקטיים ויצירת תרגילים חדשים לאיומים החדשים הניצבים בפנינו ברחוב.
לחימה ישראלית מפותחת כיום על ידי פרנדדו מרי ואביעד סגל, תלמידיו הבכירים של אלי אביקזר ז”ל. לראייתם הקרב מגע, להבדיל מאומניות לחימה מסורתיות הינה שיטה מתפתחת, ושהיעד עליה הצהיר אימי “פשטות ויעילות” מחייבת שאיפה לשיפור תמידי ולחקר האמת בעולם ההגנה העצמית, כך שינתן מענה פשוט ויעיל לכל אדם, כאשר יידרש להגן על עצמו.
כיום קרב מגע מאומץ על ידי כוחות ביטחון בארץ ובעולם, וכן נלמד באופן אזרחי ברחבי העולם וזוכה להכרה כשיטת ההגנה העצמית הטובה ביותר והיעילה ביותר הקיימת כיום.